На Кіровоградщині розпочнеться інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників

Серпень 19, 2020 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

Інспектори праці Управління, на виконання доручення Державної служби України з питань праці, продовжують інформувати роботодавців та мешканців області про переваги легального працевлаштування.

Після масштабної роз’яснювальної роботи, яка проводиться з червня поточного року, з 1 вересня розпочнеться інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників. Тому нагадуємо роботодавцям також наслідки використання неоформленої праці.

Так, відповідно до абзацу другого частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої - третьої груп, застосовується попередження;

Повторне вчинення порушення, передбаченого абзацом другим цієї частини, повторно протягом двох років з дня виявлення порушення - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.
Розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2020 року становить 4723 гривні.

Інформація про факти можливого використання незадекларованої праці, зафіксовані під час інформаційних відвідувань роботодавців, буде використана з 1 вересня, коли розпочнуться інформаційні відвідування з питань виявлення неоформленої найманої праці.

До того часу роботодавці мають змогу самостійно усунути порушення та уникнути покарань.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool