На Кіровоградщині розпочато проведення додаткової імунізації дітей проти поліомієліту

Жовтень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1004 | Коментарі: 0

Напередодні у Міністерстві охорони здоров'я України відбулася розширена селекторна нарада з керівниками регіональних управлінь охорони здоров’я, на якій поставлено завдання розпочати перший тур додаткової імунізації проти поліомієліту з 20 жовтня.

Проводитиметься додаткова вакцинація у відповідь на спалах цієї інфекційної хвороби, а також з метою захисту населення від захворюваності в подальшому, оскільки наслідки поліомієліту у дітей дуже тяжкі - інвалідизація. До того ж, Україна має сертифікат держави вільної від поліомієліту.

За інформацією директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олега Рибальченка, до обласної дитячої лікарні надійшла необхідна вакцина: 23 тисячі доз ІПВ (інактивованої), що застосовується для першої вакцинації, та 86 тисяч доз ОПВ (живої) - для повторного щеплення. Вакцина надійшла до України як гуманітарна допомога від ЮНІСЕФ, доставлена вона з дотриманням усіх правил, зокрема, холодового ланцюга. Сьогодні представники з усіх районів та міст області отримали вакцину, яку швидко буде розповсюджено по лікарняних закладах та ФАПах.

Додаткова вакцинація дітей проти поліомієліту буде проводитися в три тури. Перший тур, що стартував сьогодні, триватиме три тижні. Після місяця перерви протягом двох тижнів буде проведено другий тур імунізації, а знову через місяць розпочнеться заключний третій двотижневий тур. Протягом перших двох турів буде вакциновано дітей віком від 2-х місяців до 6-ти років, а під час третього туру – від 2-х місяців до 10-ти років, незалежно від того, чи були вони вакциновані раніше згідно календаря, чи ні.
Олег Рибальченко зазначив, що хід проведення вакцинації буде контролюватися профільним департаментом облдержадміністрації, райони щоденно звітуватимуть про кількість щеплених дітей і обсяги використаних вакцин. Також він запевнив, що запаси вакцин достатні, їх вистачить для проведення в області додаткової імунізації.
Батьки та опікуни дітей, які підлягають вакцинації, переважно поінформовані про її початок, багато з них уже цікавилися цим питанням.

Проте, дільничні медсестри та фельдшери будуть повідомляти про це додатково та викликати дітей для проведення щеплення. Відповідні сюжети про необхідність проведення вакцинації транслюватимуться на телебаченні. Щеплюватимуть дітей, як і зазвичай, лише зі згоди батьків чи опікунів.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool