На Кіровоградщині розпочалась операція «Небезпечний вантаж»

Березень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

      З 13 по 23 березня Державтоінспекція Кіровоградської області проводить комплекс цільових заходів під умовною назвою «Небезпечний вантаж», мета яких – запобігання надзвичайним подіям та попередження аварійності при дорожньому перевезенні небезпечних вантажів. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області 

   Дана операція спрямована на перевірку дотримання Правил перевезення небезпечних вантажів суб'єктами їх перевезення та виконання водіями цієї категорії автотранспорту Правил дорожнього руху.
     Працівники ДАІ будуть звертати особливу увагу на технічний стан транспорту, що перевозить небезпечний вантаж, не виконання водіями умов та режиму перевезення небезпечних вантажів, наявність відповідних документів на такий вантаж.
     З цією метою співробітниками ДАІ з водіями в автогосподарствах і на маршруті будуть проводитися профілактичні бесіди, які допоможуть уникнути надзвичайних ситуацій, цілеспрямовані рейди-перевірки, в ході яких особлива увага приділятиметься наявності у водіїв відповідної документації і додаткового устаткування транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі.
      Державтоінспекція Кіровоградської області нагадує, що:
- такий транспорт має бути забезпечений протипожежними та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до властивостей вантажу, що перевозиться;
- в обов’язковому порядку у водія має бути свідоцтво про допущення транспортного засобу до перевезення небезпечних вантажів та дозвіл на дорожнє перевезення небезпечних вантажів, що видаються Державтоінспекцією, а також ДОПНВ-свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі.
     За порушення Правил дорожнього руху під час перевезення небезпечного, великогабаритного та великовагового вантажу, водії притягуються до адміністративної відповідальності і повинні будуть сплатити штраф у розмірі від 510 до 680 гривень.
     На посадових осіб, відповідальних за комплектацію та технічний стан транспорту, що перевозить небезпечні вантажі, передбачено накладення штрафу в розмірі від 680 до 850 гривень.
    Крім того, в випадку порушення правил перевезення небезпечних вантажів діючим законодавством передбачено заборона експлуатації транспортних засобів шляхом постановки їх на спеціальний майданчик.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool