На Кіровоградщині проводять семінар-наради з питань реагування на надзвичайні ситуації

Листопад 30, 2015 | Новини | Переглядів: 791 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградського гарнізону продовжують проведення кущових семінар-нарад з питань організації служби та реагування на надзвичайні ситуації.

Минулого тижня семінар-нарада проводилася в Олександрії, а 27 листопада – на базі ДПРЧ-23 м.Мала Виска. Участь у заході взяли начальники караулів та керівники підрозділів Управління ДСНС Малої Виски, Новомиргорода, Смоліного та Новоархангельська.

Теоретична частина передбачала поновлення знань щодо управління силами і засобами під час гасіння пожеж, алгоритму дій керівника гасіння пожежі. Розглянули присутні і вимоги до організації роботи оперативних груп в підпорядкованих підрозділах.

У рамках другої частини заняття учасники переглянули як на практиці виконуються вимоги нормативних документів щодо ліквідації наслідків надзвичайних подій та ситуацій. Зокрема, одним з навчальних питань став прийом пожежно-технічного озброєння та проведення перевірки засобів індивідуального захисту органів дихання під час зміни караулів. У випадку різноманітних надзвичайних подій рятувальники повинні знати як надається перша медична допомога потерпілим, тож про це йшлося у виступі фахівця медико-санітарної частини Управління ДСНС.

Детальніше присутні розглянули організацію роботи ланок газодимозахисної служби та заходи безпеки праці при роботі в апаратах на стисненому повітрі. Після чого учасники семінар-наради перейшли до навчальної вежі, де вивчили правила безпеки праці при роботі на висоті під час гасіння пожежі. Крім цього, рятувальники зупинилися на практичному відпрацюванні порядку дій при ліквідації наслідків розливу ртуті.

У підсумку варто зазначити, що завдяки проведенню семінару працівники районних підрозділів підвищили професійну майстерність та готовність до дій за призначенням.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool