На Кіровоградщині проводять рейди

Січень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1387 | Коментарі: 0

Рятувальники продовжують проводити роз’яснювальну роботу на кризі водойм Кіровоградщини, де з настанням холодів збираються любителі зимової риболовлі.

Під час рейдів працівники пожежно-рятувальних підроздівлів нагадують рибалкам про небезпеку виходу на кригу, адже через перепади температури вона може стати крихкою та ненадійною.

11 січня рятувальники провели відпрацювання на замерзлих водоймах міст Бобринця, Малої Виски та Долинської. Незважаючи на несприятливу погоду, рибалки все ж вийшли на кригу на догоду власному захопленню. Багато з них виходять на замерзлу водойму вже не один десяток років і неодноразово чули розповіді, або бачили на власні очі, що зимова риболовля може призвести до трагедії. Стається це через те, що деякі рибалки більше зосереджуються на виборі рибальського начиння, ніж на збереженні власного життя.

Тому рятувальники настійно нагадують рибалкам правила безпеки – рекомендують оминати ділянки біля очерету, де крига завжди неміцна та завжди мати при собі ніж або цвях, яким можна зачепитись за кригу, якщо все-таки провалився. Щоб допомогти іншим необхідно мати при собі довгу мотузку, за яку може ухопитися потерпілий. Окремо організатори рейду зупинилися на тому, що вживати міцні напої при виході на кригу забороняється, адже алкогольне сп’яніння сприяє втраті тепла та послаблює інстинкт самозбереження. Не варто залишатися на водоймі у нічний час, адже можна заблукати та не помітити прогалину у кризі.

На завершення бесіди, рятувальники надали рибалкам застережні листівки та порадили обрати більш безпечний вид відпочинку.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool