На Кіровоградщині провели рейдові перевірки селищ Вільшанка та Компаніївка

Лютий 20, 2016 | Новини | Переглядів: 1621 | Коментарі: 0

Попередження випадків пожеж та загибелі на них людей – одне із першочергових завдань Служби порятунку «101» області. Тому впродовж усього року триває роз’яснювальна робота з населенням, що проводять рятувальники у кожном районі Кіровоградської області.

19 лютого працівники пожежно-рятувальної служби провели рейдові перевірки у житлових масивах селищ Вільшанки та Компаніївки.

В ході перевірок фахівці поспілкувалися з мешканцями районів та наголосили, що у період опалювального сезону зростає ризик виникнення пожеж, найпоширенішіми причинами яких є людська недбалість, неуважність та нехтування найпростішими правилами пожежної безпеки.

Тому бажаючи обігріти домівку чи приготувати їжу, необхідно постійно дбати про безпеку. Відповідно слідкувати за справністю пічного опалення, адже через тріщини у печах та димарях іскри можуть потрапити на домашні речі та перекриття будинку. Розпалені печі теж забороняється залишати без нагляду. Крім цього, рятувальники нагадали, що не варто залишати ввімкненими на ніч електричні обігрівачі та тепловентилятори, оскільки через це може виникнути коротке замкнення у мережі. Під час спілкування організатори рейдів нагадали і ще один дуже важливий момент – дорослі повинні постійно слідкувати за своїми дітьми, особливо малолітніми та ні в якому разі не залишати їх без нагляду. Дітям старшого віку постійно нагадувати, що обережність у повсякденному житті – запорука збереженого життя і здоров’я.

Проте, і для дорослих, і для малих беззаперечним лишається той факт, що свідоме ставлення до власної безпеки життєво важливо. Також для наочності рятувальники залишили мешканцям районних центрів застережні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool