На Кіровоградщині провели профілактичне відпрацювання одного з районних центрів

Липень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 982 | Коментарі: 0

1 та 2 липня на території міста Долинська місцеві поліцейські із залученням бійців батальйону «Кіровоград», роти поліції особливого призначення та роти дорожньо-патрульної служби при ГУНП в області провели цільове оперативно-профілактичне відпрацювання. Участь у заходах також взяли представники преси та громадськості.

До охорони публічної безпеки і порядку в місті було задіяно 30 працівників особового складу відділу поліції та 20 співробітників батальйону «Кіровоград». Для забезпечення безпеки дорожнього руху з виявлення порушень правил дорожнього руху, фактів керування транспортними засобами у стані сп’яніння, до відпрацювання залучено два екіпажі роти ДПС та кілька співробітників роти поліції особливого призначення при ГУНП в області.

Правоохоронці пройшли детальний інструктаж, отримали план-завдання поділу міста на робочі зони, за кожною з яких закріплена окрема група. Районний центр патрулювали 10 піших нарядів та 3 автопатрулі.
Безпосереднє керівництво заходами здійснював заступник начальника Долинського відділу поліції Євгеній Сліпченко. Під час інструктажу офіцер наголосив на заходах безпеки при поводженні зі зброєю, суворому дотриманні дисципліни і законності, сумлінному несенні служби, націлив особовий склад на припинення протиправних дій, а також витримку та ввічливе ставлення до громадян.

Відпрацювання було спрямовано на посилення охорони публічного порядку, виявлення фактів правопорушень, запобігання вживання алкоголю та тютюнокуріння неповнолітніми, дитячій бездоглядності, перевірку документів у підозрілих осіб, які можуть бути причетними до скоєння злочинів. Поліцейські приділили увагу ретельному огляду на території міста нежитлових і занедбаних будівель, де зловмисники можуть ховати крадені речі, наркотичні засоби чи зброю.

За два дні проведення оперативно-профілактичних заходів правоохоронцями зроблено понад 150 усних зауважень громадянам за розпиття алкогольних напоїв у громадському місці та проведено профілактичні бесіди. На злісних порушників складались адміністративні протоколи за статтями 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях), ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), ст. 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та ст. 187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду).

Під час відпрацювання виявлено факт носіння кастету, який був виготовлений порушником власноручно. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За словами заступника начальника Долинського відділу поліції Євгенія Сліпченка, надалі такі заходи будуть проводитись частіше. Рейди спрямовані на стабілізацію оперативної обстановки на території міста та забезпечення охорони публічного порядку і безпеки громадян.

За матеріалами Долинського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool