На Кіровоградщині провели моніторинг садивного матеріалу у «Веселих Боковеньках»

Листопад 21, 2018 | Новини | Переглядів: 757 | Коментарі: 0

Спеціалісти відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби області провели моніторинг садивного матеріалу у Дослідно-селекційному дендрологічному лісовому центрі «Веселі Боковеньки».

Захід відбувся з метою встановлення ступеня ризику від провадження господарської діяльності, а саме виробництва та реалізації садивного матеріалу горіхоплідних, лісових та квітково-декоративних рослин.

Одним із видів діяльності установи є вирощування багаторічних культур для власних потреб центру та для реалізації. Садивний матеріал горіхоплідних, лісових та квітково-декоративних рослин, вирощений тут, має великий попит серед суб’єктів господарювання та населення.

Спеціалісти відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва Галина Ниводнича та Олена Березовська в присутності директора ДСДЛ центру «Веселі Боковеньки» Галини Підтиканої провели моніторинг стану розвитку відгілків фундука, призначеного для реалізації. Відгілки зберігаються в підвальному приміщенні, в якому витримується необхідний температурний режим та вологість повітря, що забезпечує збереження товарних якостей садивного матеріалу. Фахівці оглянули також черенкові відділення, в яких закладені на укорінення живці самшиту та шкілки для вирощування стандартного садивного матеріалу. Також було проведено роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва до садивного матеріалу горіхоплідних, квітково-декоративних та лісових рослин.


Довідково. «Веселі Боковеньки» - один з дендрологічних парків України, розташований на території Долинського району поблизу с. Іванівки на правому березі р. Боковенька.
Ботанічна колекція парку представляє флору усіх континентів земної кулі. Серед екзотів – гінкго дволопатеве, яке є реліктовим деревом доісторичної епохи; сторічний дуб великоплідний; ялівець ірландський; платан західний; болотний кипарис; тюльпанове дерево; кедр європейський; софора японська; оцтове дерево та інші.
Серед основних видів діяльності установи - експериментальні розробки у сфері природничих наук. Сьогодні тут проводяться наукові роботи за різними напрямками: інтродукція, селекція, розмноження цінних деревно-чагарникових порід, розробки методів захисту інтродукованих порід від шкідників та хвороб, охорона раніше закладених науково-дослідних ділянок та догляд за ними. Також ведуться роботи з вирощування відгілків сортів фундука, виведених науковцями для реалізації в різних регіонах України, вирощування прищеплених саджанців горіха волоського.

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool