На Кіровоградщині відбувся «День безпеки» (ФОТО)

Лютий 17, 2017 | Новини | Переглядів: 882 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині працівники Укртрансбезпеки та поліцейські роти реагування патрульної поліції провели профілактичне відпрацювання території обслуговування під умовною назвою «День безпеки».

Така перевірка була ініційована правоохоронцями та транспортниками з метою забезпечення безпеки перевезень, профілактики аварійності на автомобільному транспорті загального користування, зокрема недопущення порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів та іншого пасажирського транспорту під час його експлуатації у зимовий період.

Під час рейдових перевірок особлива увага зверталась на автоперевізників, які здійснюють нерегулярні та регулярні перевезення пасажирів, перевезення вантажів, зокрема - небезпечних вантажів.

Рейд працівників Укртрансбезпеки та поліції пролягав автомагістралями державного значення, автодорогами територіального та місцевого значення, великими та малими населеними пунктами, а також на вулицях та дорогах обласного центру.

Слід зазначити, що подібна профілактична робота на Кіровоградщині має системний характер. Так, з початку нинішнього року відносно автоперевізників краю вже складено 337 актів про проведення перевірок додержання вимог законодавства у сфері безпеки перевезення пасажирів, з них 42 акти – на перевізників, які займаються нерегулярними пасажирськими перевезеннями, та складено 55 протоколів про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності), які у подальшому були скеровані на розгляд судових інстанцій. Також було перевірено 730 транспортних засобів, які займаються перевезенням великовагових вантажів. Під час цих перевірок виявлено 420 транспортних засобів, якими великоваговий вантаж перевозився понад встановлену чинним законодавством норму.

На Кіровоградщині відбувся «День безпеки» (ФОТО)

На Кіровоградщині відбувся «День безпеки» (ФОТО)

На сьогодні перевірка завершена, проте подібна профілактична робота продовжуватиметься і у подальшому, під час якої здійснюватися посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів. Насамперед слідкуватимуть за дотриманням швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо. Також і надалі працівниками відповідних органів контролюватиметься перевезення великовагових та небезпечних вантажів дорогами нашого краю для забезпечення безпеки дорожнього руху та профілактики аварійності.

У свою чергу, поліція Кіровоградщини вкотре нагадує водіям всіх транспортних засобів бути уважними за кермом, рухатися з безпечною швидкістю та суворо дотримуватися Правил дорожнього руху.

Відділ профілактики дорожньо-транспортного травматизму, аналізу та планування УПД ГУНП в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool