На Кіровоградщині пропонують передати геріатричні пансіонати на утримання громадам

Грудень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 1299 | Коментарі: 0

Депутат Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко наполягає на ревізії геріатричних пансіонатів із подальшою передачею їх на утримання територіальним громадам. Про це він заявив під час засідання президії обласної ради, 21 грудня.

«Що стосується в цілому питання наших соціальних інтернатів. Треба зробити ревізію і подивитися, куди ми витрачаємо шалений ресурс. Я що маю на увазі: виходить так, що заклади знаходяться на тих територіях, де практично 70% людей від цих територій перебувають у цих закладах. Я розумію, якщо там є хворі – це одна історія. А якщо там є геріатричні відділення, де практично будинки престарілих, і ми утримуємо їх за рахунок нашого бюджету, обласного. Я вважаю, прийшов час, коли ми повинні проаналізувати і дати можливість громадам взяти під свою опіку геріатричні пансіонати», - зазначив Олександр Чорноіваненко.

Як приклад, він навів місто Кропивницький, де функціонує психоневрологічний інтернат із геріатричним відділенням.
Депутат наголосив, що утримувати соціальний заклад має міський бюджет.

«Це треба відпрацювати», - додав Олександр Чорноіваненко.

Нагадаємо, у підпорядкуванні обласної ради є чотири геріатричні та з геріатричними відділеннями пансіонати й інтернати на Кіровоградщині.

Вони функціонують у Власівці Світловодської громади, Олександрії, Онуфріївці та Кропивницькому. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool