На Кіровоградщині прокуратура зобов’язала фермера повернути державі протиправно орендовані землі

Квітень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 613 | Коментарі: 0

Питання додержання вимог земельного законодавства є пріоритетним напрямком представницької діяльності органів прокуратури області. 

Так, за принципової позиції Новоукраїнської місцевої прокуратури орендаря у судовому порядку зобов’язано повернути до державної власності 19 га сільськогосподарської землі вартістю 526 тис грн.

Підставою звернення до суду стало те, що відповідач протиправно отримав в оренду на пільгових умовах зазначену земельну ділянку без проведення земельних торгів. Зокрема, при орендуванні ділянки він укрив факт про те, що вже є землевласником та головою фермерського господарства. В той час, як відповідно до законодавства юридичні особи позбавленні прав отримувати землі поза конкурентною процедурою.

Реалізуючи свої представницькі повноваження місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсними наказів ГУ Дежгеокадастру в області, договору оренди землі та зобов’язання особи повернути ділянку до державної власності.

Рішенням районного суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool