На Кіровоградщині прокуратура закликає поліцію до ефективної профілактичної роботи з неповнолітніми

Січень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 853 | Коментарі: 0

Органами прокуратури Кіровоградщини проведено перевірки в діяльності територіальних органів Національної поліції в Кіровоградській області.

Результати вивчення засвідчили системні порушення вимог чинного законодавства у діяльності територіальних підрозділів поліції в частині проведення індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми, які вступили у конфлікт із законом.

Так, зокрема, Кіровоградським та Новоукраїнським місцевими прокурорами встановлено, що на обліку в підрозділах ювенальної превенції місцевих відділів поліції, у зв’язку із вчиненням кримінальних правопорушень, перебували 6 підлітків, які, упродовж 2017 року вчинили нові злочини. Вивчивши причини та умови, які спонукали дітей до вчинення повторних кримінальних правопорушень працівники прокуратури прийшли до висновку, що одним із найвагоміших факторів є формування в підлітків стійкого відчуття безкарності, що в подальшому зумовлює скоєння повторних, але уже більш тяжких злочинів переважно корисливого спрямування. Наведене в свою чергу є наслідком низькоефективної роботи органів системи профілактики, зокрема органів поліції.

Крім того, у ході вивчення прокурорами виявлено порушення щодо несвоєчасної постановки дітей на профілактичний облік, неналежного ведення обліково-профілактичних справ, а також формального підходу до виявлення причин і умов, що сприяють вчиненню злочинів.

З указаних підстав органами прокуратури області внесено три документи прокурорського реагування, які скеровано для розгляду до ГУНП в області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool