На Кіровоградщині прокуратура захистила права понад тисячі дітей

Липень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 848 | Коментарі: 0

За позовами прокурорів на Кіровоградщині упродовж 6 місяців поточного року в судовому порядку поновлено права 1171 дітей.

Зокрема, органами прокуратури області заявлено 49 позовів у сфері охорони дитинства на загальну суму 1 508 тис. грн. На даний час, судами задоволено 33 позови прокурорів на загальну суму 771 тис. грн.
З метою упередження порушення прав та законних інтересів дітей, ювенальними прокурорами забезпечено участь у розгляді 169 справ на захист прав дітей, у тому числі у 6 – про усиновлення дітей іноземцями, 98 - про позбавлення батьківських прав, 6 – про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав.
Під час здійснення своїх повноважень в сфері охорони дитинства ювенальними прокурорами велика увага приділялась захисту майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, ювенальними прокурорами заявлялись позови щодо інтересів держави, в інтересах комунальних навчальних закладів, органів місцевого самоврядування тощо.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool