На Кіровоградщині проєкт Помічнянської громади отримав міжнародну відзнаку

Липень 20, 2021 | Новини | Переглядів: 1343 | Коментарі: 0

Учнівська команда Помічнянської загальноосвітньої школа І – ІІІ ступенів №1 імені Героя України Євгена Березняка не тільки потрапила до переліку найкразих команд України, а й отримала одну з п’яти нагород в Україні в рамках міжнародного архітектурного конкурсу для дітей «OSCAR» у Франції, - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ.

Темою цьогорічного конкурсу від Європейського діму архітектури "Maison européenne de l'architecture" стало «Життя майбутнього».

Наприкінці лютого учні 6-го класу Помічнянської школи №1 долучились до проєкту метою якого було з’ясувати яким чином можна використовувати природні матеріали для формування архітектури майбутнього та пов’язати тему майбутнього зі спадщиною минулого і природніми матеріалами

Принциповим рішенням помічнянців стало створення екологічних будинків майбутнього у природньому навколишньому середовищі з використанням штучного інтелекту та відновлювальної енергії.
«Наші будови, крім набору житлових та інших приміщень, мають так звані «зелені зони»: міні-парки, сквери, квіткові клумби на мансардах і теплиці з овочами та фруктами на дахах. Будинки будуть модульні, в них розмістяться житлові та готельні комплекси, офіси, ресторани і навіть обсерваторія, зони побутового обслуговування й розваг, парки та сквери, атракціони й медичні центри.

На певній висоті між висотними будівлями розташовуються горизонтальні модулі. Модулі можуть додаватися за потребою. Така конструкція дозволяє при необхідності добудовувати місто за принципом конструктора. Кожен вертикальний модуль буде виступати самостійним житловим кварталом з усією інфраструктурою, необхідною для життя. Модулі міста будуть об’єднані в один архітектурний ансамбль. Під будинками будуть знаходитися резервуари для збору води. Це буде відбуватися так: на даху встановлена лійка, в яку буде надходити дощова вода, стікати по трубі та попадати в підземний резервуар.

Будівлями, квартирами, офісами буде керувати штучний інтелект. Мешканці зможуть вести з об’єктом діалог, даючи йому актуальні команди: встановити певну температуру у вітальні та спальні, приготувати теплу ванну, сформувати меню з наявних у холодильнику продуктів.

Вікна перестануть бути тільки прорізом, через яке в приміщення потрапляє природне світло. Вони перетворяться на екрани віртуальної реальності та зможуть давати людині інформацію про поточну погоду, атмосферний тиск, ймовірність опадів й не тільки.
Місто розбито на 2 зони: житлову та ігрову, стадіон та атракціони. Це дуже зручно - працювати, відпочивати та вирішувати побутові питання, можна не виїжджати за межі свого району, не залишаючи будинок. Весь спектр функцій буде доступний з різницею в кілька десятків поверхів. А відмінною рисою таких «захмарних» міст буде раціональне використання ресурсів, енергії і води зокрема. А також економія власного часу – проведення дозвілля, спілкування з ріднею, друзями.

Переміщатися можна буде підземними та наземними трасами. Транспорт - це електромобілі, які використовуватимуть сонячну енергію. Перевезенням пасажирів займеться громадський транспорт, що генерує еко енергію.

В нашому місті будуть гігантські конструкції у формі соняшників, які вкриють вулиці від спеки в денний час і освітлять їх за допомогою накопиченої енергії ввечері та вночі», - так описали свій задум діти і, звісно, візуалізували проєкт «Зеленого міста» в макеті.

Зрештою, команда з восьми учнів - Гавкалюк Богдан, Гресько Максим, Огир Іванна, Фанасютина Анастасія, Філоненко Олександра, Шапранова Дар’я, Бондаренко Софія, Примак Богдан та двох вчительок – Олени Трибко (вчителька інформатики та математики), Людмили Шишкова (вчителька трудового навчання) стали однією з найкращих команд України, яку високо оцінило міжнародне журі. Посилання на сайт конкурсу: https://bit.ly/3BurZPs


  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool