На Кіровоградщині проходить навчання населення області (фото)

Січень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Опалювальний період завжди особливо пожежонебезпечний. Міцні морози змушують громадян посилено обігрівати свої оселі, не завжди при цьому дотримуючись правил пожежної безпеки.

Вмикаються обігрівальні електроприлади, збільшується навантаження на електромережі, що, у свою чергу, провокує коротке замикання і займання. Посилено топляться печі та груби. Не усі з них витримують перегрів, тож часто-густо в них виникають тріщини, що дозволяє проникнути до осель «червоному півню». З початку року на території Кіровоградщини сталося 25 пожеж, на яких загинуло 7 людей. Найбільше трагічних випадків фіксується в житловому секторі переважно сільської місцевості. Найчастіше лихо приходить в оселі одиноко проживаючих пенсіонерів та осіб, які зловживають алкоголем. Тривожить велика кількість трагічних випадків внаслідок куріння у ліжку в нетверезому стані, а також порушення правил експлуатації пічного опалення і електрообігрівачів. Управлінням Держтехногенбезпеки в області вживаються додаткові заходи, направлені на запобігання пожежам. Акцент робиться на безпосередньому спілкуванні з населенням. У кожному районі області тривають відпрацювання житлового сектору, де проживають соціально незахищені громадяни. Протягом останніх декількох днів такі заходи пройшли в селах Долинського, Добровеличківського, Новоукраїнського, Петрівського, Знам'янського та Кіровоградського районів. Вже відпрацьовано майже 100 населених пунктів, наразі робота триває. Під час спільних з представниками сільрад подвірних обходів інспектори спілкуються з жителями, перевіряють стан печей, оглядають електроприлади, дають поради по безпечному їх використанню. Про виявлені недоліки інформуються місцеві органи самоврядування з метою організації їх усунення. Громадянам роздають пам’ятки та листівки застережного характеру.
Також листівки розповсюджуються у місцях масового перебування людей: під’їздах житлових багатоповерхівок, ЖЕКах, медичних та навчальних закладах, тощо, аби як можна більша кількість людей могла з ними ознайомитися.
Для роз’яснювальної роботи використовуються радіоточки авто та залізничних вокзалів, торгівельних закладів. Застережні ролики звучать на хвилях обласного, районних та FM-радіо. Інформація про пожежі розміщується в пресі.
Лише ретельне виконання правил пожежної безпеки кожним захистить від біди.

На Кіровоградщині проходить навчання населення області (фото)


Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool