На Кіровоградщині продовжують відкриватися класи безпеки (ФОТО)

Березень 29, 2023 | Новини | Переглядів: 695 | Коментарі: 0

У Кропивницькому ще один заклад професійно-технічної освіти створив належну навчальну базу для здобуття знань з основ безпеки для своїх учнів. 

На Кіровоградщині продовжують відкриватися класи безпеки

На Кіровоградщині продовжують відкриватися класи безпеки

На Кіровоградщині продовжують відкриватися класи безпеки


На відкриття нового Класу безпеки у професійно-технічному училищі №8 завітали кропивницькі рятувальники. Саме за їх участі і відбувся перший урок безпеки у новому класі.

Навчальний простір кабінету безпеки наповнили навчально-методичними, дидактичними та наочними матеріалами, використання яких дозволятиме найкращим чином розкрити тему заняття.

Подбали і про технічне оснащення, аби за допомогою відеоматеріалів зробити наповнення уроку ще більш насиченим та легшим для сприйняття.

На допомогу викладачам від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) було передано чимало друкованої продукції, зокрема плакатів, за допомогою яких оформлено стенди, навчальних посібників та готових відеозанять різного тематичного спрямування.

Цього дня надзвичайники запропонували учням нестандартний урок в інтерактивній формі, де опанування основних безпекових постулатів вдало поєднувалося з активними вправами. У змодельованих ситуаціях учасникам доводилося брати на себе відповідальність за прийняття оперативних рішень в екстремальних умовах.

Разом з фахівцями у царині безпеки діти вчилися діяти під час пожежі, запобігати небезпеці при виявленні боєприпасів, знайомилися з поняттями радіаційної та хімічної небезпеки.

А ще практикувалися у наданні невідкладної допомоги постраждалим, зокрема, опановували методики проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі шляхом накладання тиснучих пов’язок та джгутів.

А за допомогою психолога Служби порятунку учасники заходу засвоювали техніки розвантаження нервової системи та методики боротьби зі стресами.

Звісно ж, найбільше захоплення, як завжди, викликала та частина заходу, де учасники приміряли бойовки. Здавалось би, нічого незвичайного у цьому немає, але у такий спосіб кожен може не просто відчути себе справжнім рятувальником на кілька хвилин, а ніби стати посвяченим у шляхетні лицарі, що стоять на варті безпеки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool