На Кіровоградщині продовжують проводити рейди

Серпень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1140 | Коментарі: 0

Профілактика загибелі людей на водомах та виникнення пожеж у лісових масивах – одне із важливих завдань рятувальників у літній період. Тому роз’яснювальна робота з громадянами на водоймах та у лісах триває

Постійно проводяться рейдові перевірки у кожному районі області, в ході яких рятувальники спілкуються з відпочивальниками, нагадують їм правила безпечної поведінки на водоймах та у лісах, аби не допустити загибелі на воді та виникнення пожеж в природних екосистемах.
17 серпня чергова перевірка відбулася у Новоархангельському районі. Тут на березі річки Синюхи розкинувся ліс, а таке поєднання приваблює відпочивальників охочих подихати свіжим повітрям хвойного лісу та поплавати в одній із не забруднених річок області. Тож, спілкуючись із громадянами, які приїздять сюди на відпочинок із сусідніх районів та навіть сусідніх областей, фахівці Управління ДСНС нагадують правила безпеки, яких необхідно дотримуватись: не вживати спиртного, не допускати ігор з притопленням, відпочивати у тих місцях, де відомі стан берега та дна, малолітні діти повинні відпочивати тільки під наглядом своїх батьків, ну і, звичайно, плавати та засмагати бажано до 11.00 та після 16.00. Обов’язковою темою бесід є дотримання правил пожежної безпеки у лісах у спекотний період. Адже усі громадяни повинні знати, що найчастіше джерелом лісової пожежі є необережна поведінка людини, а кліматичні умови, такі як спека, вітер, незначні опади лише сприяють стрімкому розвитку пожеж. Тому перш ніж вирушити на відпочинок до лісу треба врахувати усі фактори, які можуть вплинути на якість відпочинку, і зважати на те, що період з квітня по жовтень є пожежонебезпечним для екосистем, зокрема лісів регіону.

На Кіровоградщині вилучили арсенал зброї та боєприпасів

На останок рятувальники роздають відпочивальникам застережні листівки з нагадуванням про те, що свідоме ставлення громадян до збереження власного життя та навколишнього середовища – запорука щасливого майбутнього!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool