На Кіровоградщині продавали вибухові речовини

Січень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1154 | Коментарі: 0

Обидва зловмисники раніше не судимі. Один з них штатний військовий військової частини. З метою збагачення чоловік поцупив вибухівку, що зберігалася на території, а потім планував продати її через свого товариша. «Виручивши» за продаж частини тротилу та кількох гранат 8500 гривень, зловмисник мав на меті реалізувати і решту, однак після «обміну» грошей на товар, на місці несподівано з’явилися правоохоронці. За скоєне обом громадянам загрожує тюремний строк від 3 до 8 років.

Ідея викрасти та продати вибухові речовини, що зберігалися на території частини, виникла у 21-річного військового через бажання швидко заробити гроші. Зловмисник розповів про задум своєму товаришу, з яким проживав довгі роки по сусідству.
Той не роздумуючи погодився допомогти, більш того, вирішив не словом, а ділом підтримати друга.
Пошуки «серйозних» і бажано оптових покупців тривали не довго. Клієнти знайшлися негайно. Незнайомці згодилися придбати 800 грамів тротилу за 1500 гривень.
У вказаний час товариш військового прибув на домовлене місце та передав поліетиленовий пакет незнайомому чоловіку, після чого із задоволенням перерахував та поклав до кишені «зароблені» гроші.
Наступним «лотом» для продажу пропонувалися гранати Ф-1, виготовлені промисловим способом. Той самий покупець виявив бажання придбати близько десятка одиниць. Продавці планували реалізувати вибухівку за готівку за ціною 1300 гривень за штуку, однак ринок є ринок. За купівлю «оптом» зловмисники погодилися продати «зі знижкою» – 6 одиниць за 7 тисяч гривень.
Угода відбувалася в одному з мікрорайонів на околиці міста. Як тільки підозрюваний отримав гроші та передав в черговий раз незнайомцю товар, на місці з’явилися працівники Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області, які і «зіпсували враження» від вдалої «оборудки».
Під час відтворення подій чоловікам не було сенсу брехати. Відбитки пальців, місце роботи одного з підозрюваних та 14 гранат Ф-1, які додатково було знайдено та вилучено зі схованки, красномовно свідчили про те, що відповідальності за скоєне їм не уникнути.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами» та частиною 1 статті 410 ККУ «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем».
- За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, – розповідає заступник начальника УМВС в області Юрій Крошко. - Матеріали кримінального провадження передано до військової прокуратури. Наразі з’ясовуються всі обставини у справі, після чого обвинувальні висновки буде направлено до суду.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool