На Кіровоградщині привітали з професійним святом ветеранів та пенсіонерів пожежної охорони

Квітень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1095 | Коментарі: 0

17 квітня в Україні вперше відзначають професійне свято – День пожежної охорони. Цей день єднає мужніх і відповідальних людей, справжніх професіоналів, відданих своїй справі, вірних присязі та народові.

У зв'язку з вагомим внеском працівників пожежної охорони в боротьбу з вогняною стихією було вирішено відновити свято працівників пожежної охорони, яке за радянських часів відзначалося саме цього дня.
Керівництво Управління ДСНС з шаною ставиться до традицій служби, адже самовіддана праця старших колег стала фундаментом для сучасних звершень. За їх безпосередньої участі творилась історія пожежної охорони Кіровоградського краю. Тож на урочистій зустрічі зібралися заслужені ветерани, офіцери, які врятували не одне життя, зберегли безліч матеріальних цінностей та варті всенародної поваги.
Одним з таких людей є колишній начальник відділу пожежної охорони УВС України в Кіровоградській області полковник внутрішньої служби Микола Іванович Єрмаков, який під час спілкування з журналістами зазначив, що якби не змінювалися назви професії – рятувальник, водолаз, сапер, саме свято 17 квітня залишається даниною шани пожежним, адже специфіка їх роботи у тому, що вони йдуть туди, звідки всі біжать – у горнило пожежі, не знаючи, що чекає на них. Але з честю продовжують виконувати свій обов’язок.
Під час зустрічі начальник Управління ДСНС України в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак подякував ветеранам за те, що присвятили себе боротьбі з вогнем і завжди були готові в будь-яку хвилину прийти на допомогу людям, а також висловив щиру вдячність пристунім засновникам пожежних династій за належне виховання дітей, які нині продовжують славетні традиції роду.
З нагоди свята та за багаторічну і сумлінну працю, високий професіоналізм, значні трудові досягнення, вагомий особистий внесок у справу протипожежного захисту об’єктів і територій області та зміцнення і розбудову пожежної охорони Кіровоградщини Віктор Васильович вручив учасникам нагороди та відзнаки ДСНС України, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, Кіровоградської обласної ради ветеранів, обласної державної адміністрації та обласної ради, виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. Від імені Керуючого Кіровоградською єпархією Української православної церкви Архієпископа Іоасафа ветеранам вручили відзнаки. Варто сказати, що кожному з учасників свята було приємно отримати нагороди та подяки, адже навіть через роки їх праця цінується вдячними нащадками.
Зачитали ветеранам Кіровоградщини привітання від Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, виконуючого обов’язки Голови ДСНС України генерал-майора служби цивільного захисту Анатолія Бойка. Звучали святкові звернення і від голови Кіровоградської облдержадміністрації Олександра Петіка та голови обласної ради Олександра Чорноіваненка. Щиру повагу ветеранам висловив у привітанні Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус. Слова подяки звучали у листі, що надійшов від Голови Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Доманського.
Під час святкової зустрічі кожен з ветеранів пригадав свої бойові роки, поспілкувався з колегами. А пісні у виконанні Олександра Кожухаря, пожежного, який має і музичний хист створили справді теплу атмосферу. На згадку про урочистості шановні працівники пожежної охорони сфотографувалися біля старовинного пожежного автомобіля. Добрий настрій ветеранів та їх життєвий досвід не залишає жодних сумнівів на те, що нашій країні є ким пишатися. Саме тому побажаємо їм наснаги, бажання, як і раніше, змінювати на краще світ та надавати приклад оточуючим.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool