На Кіровоградщині працює молодіжний WoliArt-клуб (ФОТО)

Липень 26, 2022 | Новини | Переглядів: 1994 | Коментарі: 0

 WoliArt-клуб вже п’ятий рік є місцем творчості, спілкування та натхнення для молоді Олександрії і гостей міста. У травні 2022 року мистецький клуб відзначив свою четверту річницю з дня відкриття.

молодіжний WoliArt-клуб

молодіжний WoliArt-клуб

молодіжний WoliArt-клуб


А вже у липні вкотре гучно про себе заявив прем’єрою вистави за п’єсою Вільяма Шекспіра «Сон літньої ночі».

Засновником клубу є режисер Ярослав Шаповалов, а керівником нині — Яків Єрмаков. «Останнім часом, попри війну, заходи у нас відбуваються досить спонтанно…» — зізнається Яків.

Прем’єра вистави «Сон літньої ночі» відбулася в Олександрії, у парку біля стадіону НІКА у класичному прочитанні, загальна тривалість якої 4,5 години. Просто неба, від звуки природи: пташиний спів, шум вітру і річки неподалік театр WoliArt-клубу переніс олександрійців у шекспірівську добу. До вистави було залучено близько 50 осіб: від акторів до гримерів та костюмерів, як тинейджерів, так і більш старших, досвідчених фахівців своєї справи. Події у п’єсі «Сон літньої ночі» відбуваються у Афінах, серед лісової місцевості. Режисер вистави

Ярослав Шаповалов підібрав для проведення дійства максимально схожі умови, адже вистава відбулася не на сцені театру, а просто неба, замість ліхтарів — сонячне освітлення, замість фонових звуків — пташиний спів. Готувалися до вистави протягом чотирьох місяців; за цей час було проведено кастинг між всіма охочими на ролі головних героїв.

Вхід на виставу був вільним, по бажанню гості могли задонатити на допомогу Збройним Силам України, а саме було зібрано 3 тисячі гривень. Вистава за п’єсою середньовічної Англії відбулася українською мовою задля збереження і популяризації культури навіть в умовах війни.

Діяльність WoliArt-клубу загалом — це не лише вистави, музичні та поетичні вечори, це ще й філософські розмови з Романом Чугуєм, наприклад 24 липня відбулася розмова на тему «Сумісність у стосунках».

Вже цієї п’ятниці, 29 липня о 14:00 у WoliArt-клубі відбудеться показ документального фільму «Габріель повідомляє з чемпіонату світу» у рамках діяльності кіноклубу DOCUDAYS UA «Кіно-TIME», що зареєстрований на базі ОМЦБС. Таким чином мистецький арт-простір у Олександрії працює з метою відродження духовних цінностей, популяризації української культури, проведення корисного дозвілля творчо обдарованою молоддю. Адже ще однин один фронт, на якому українців неможливо перемогти — це культурний фронт.

Аліна Шевченко 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool