На Кіровоградщині працівники міліції затримали двох злодіїв «зі стажем»

Вересень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Протягом місяця чоловіки скоїли близько тридцяти крадіжок з приватних помешкань громадян. Попередній термін ув’язнення за подібні злочини у «кримінального дуету» становить більше 18 років.

Протягом місяця чоловіки скоїли близько тридцяти крадіжок з приватних помешкань громадян. Попередній термін ув’язнення за подібні злочини у «кримінального дуету» становить більше 18 років.

Знайомство двох раніше судимих місцевих жителів відбулося на початку літа в одному з кафе. Непрацюючі чоловіки, віком 40 і 45 років, у розмові почали ділитися «життєвим досвідом», а невдовзі стали домовлятися і про можливий заробіток…
Повідомлення про крадіжки від кіровоградців почали надходити до міліції наприкінці серпня. Історії були приблизно однаковими. Мешканці приватного сектору, повернувшись додому, виявляли зламані замки на вхідних дверях та вибиті шибки. Дехто з потерпілих ставав жертвою злодіїв через власну необачність. У нагоді «домушникам» не рідко ставали відчинені для провітрювання житлового приміщення кватирки.
У такий спосіб до рук крадіїв потрапляли вироби з дорогоцінних металів, готівка, побутова та комп’ютерна техніка, одяг, парфуми, продукти харчування. Словом, все, що можна було використати самим або продати.
Клієнти на вживане майно знаходилися досить швидко. Адже «собівартість» товару складала лише четверту частину від її реальної ціни. Отримані у результати незаконної діяльності кошти, чоловіки використовували для того, аби сплатити гроші за орендоване житло, купувати собі харчі, алкогольні напої та наркотичні засоби.
У результаті проведеної роботи працівники Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області встановили особи та затримали крадіїв. При огляді їх помешкання в якості речових доказів правоохоронцями було вилучено кілька ноутбуків, плазмові телевізори, системний блок до комп’ютеру, монітор, кілька пультів дистанційного керування до телевізорів, парфуми, засоби гігієни, одяг.
– За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За подібні дії законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Однак, ймовірно, за грати потрапить лише один з підозрюваних, – розповідає заступник начальника Кіровоградського міського відділу міліції Юрій Ткаченко. – Інший 40-річний зловмисник остаточно «підірвав» власне здоров᾿я, тривалий час вживаючи алкоголь та наркотики. Наразі він без свідомості знаходиться в реанімаційному відділенні одного з лікувальних закладів. Його стан медичні працівники оцінюють як вкрай тяжкий.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool