На Кіровоградщині повернуто майже 160 тисяч гривень за неякісні товари і послуги

Жовтень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 698 | Коментарі: 0

З початку поточного року фахівці управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області перевірили дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів у 101 суб’єкта господарювання.

Згідно з Річним планом здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік здійснено 38 планових заходів контролю. За результатами цих заходів порушення виявлені у 35 суб’єктів господарювання, три фізичні особи-підприємці створили перешкоди у їх проведенні.

Всього з початку року перевірено на предмет безпечності непродовольчу продукцію на 828,053 тис. грн, з якої забраковано - на суму 233,396 тис. грн. Пред’явлені приписи щодо усунення виявлених порушень виконані суб’єктами господарювання в установлений термін, тому адміністративно-господарські санкції не застосовувалися.

За вказаний період до управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби області надійшло 462 звернення громадян, найбільше з яких стосувалося якості непродовольчої продукції.

За зверненнями громадян проведено 63 позапланові заходи контролю, за результатами яких порушення виявлені у 20 суб’єктів господарювання. Два суб’єкти господарювання не допустили посадових осіб до проведення перевірок, за що були оштрафовані згідно з п.8 ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів». Приписи про усунення порушень 19 суб’єктів господарювання виконали у встановлені терміни. Один суб’єкт господарювання (ТОВ «Алло») не виконав припис, у зв’язку з чим до нього застосовано адміністративно-господарську санкцію. У цьому закладі торгівлі було виявлено порушення ст.8 Закону України «Про захист прав споживачів» в частині невиплати неустойки за кожен день виконання вимоги споживача про надання товару аналогічної марки у розмірі одного відсотка від вартості товару. Споживачам повернуто за неякісні товари або послуги 159,755 тис. грн.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool