На Кіровоградщині постраждалий від отруєння грибами чоловік відмовився від подальшого лікування

Листопад 04, 2019 | Новини | Переглядів: 1720 | Коментарі: 0

Внаслідок гострого отруєння дикорослими грибами в відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Олександрійської центральної міської лікарні перебував на лікуванні 18-річний мешканець м. Олександрія.

Незважаючи на проведену лікарями роз’яснювальну роботу і стан середнього ступеня важкості, молодий чоловік відмовився від подальшого лікування та проходження необхідних обстежень і, написавши заяву про відмову, самовільно залишив лікувальний заклад.

Варто зазначити, що гриби, які призвели до харчового отруєння, потерпілий придбав у місці несанкціонованої торгівлі біля автобусної зупинки в м. Олександрія. Походження грибів невідоме (не виключена бліда поганка). Молодий чоловік споживав гриби відваривши та просмаживши їх. Наступного дня відчув перші симптоми захворювання (слабкість, нудота, блювання) та відразу звернувся до лікувального закладу, що дало змогу лікарям невідкладно надати медичну допомогу. Однак говорити про подальший стан потерпілого без продовження лікування складно.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає: не ризикуйте власним здоров’ям і життям та не купуйте харчові продукти в місцях стихійної торгівлі, де неможливо встановити походження та безпечність продукції, зокрема грибів.

Якщо ви все ж поласували грибним делікатесом та відчули себе зле - невідкладно звертайтеся до лікувального закладу, дотримуйтеся настанов лікарів та пройдіть повний курс лікування.

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool