На Кіровоградщині посилено заходи з профілактики сказу тварин

Жовтень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 707 | Коментарі: 0

Спеціалістами державних установ ветеринарної медицини Держпродспоживслужби області в районах і містах області з початку поточного року щеплено проти сказу більше 51 тисячі собак та 32 тисяч котів, а також великої рогатої худоби (ВРХ) – 731 голову, свиней – 45 голів, дрібної рогатої худоби (ДРХ) – 166 голів, коней – 10 голів.

У третьому кварталі поточного року державними інспекторами Кропивницького міського та Знам’янського районного управлінь Держпродспоживслужби області до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за непред’явлення тварин для проведення щеплень проти сказу притягнуто двох фізичних осіб.

За інформацією Долинського районного управління Держпродспоживслужби області 15 з 19 сільських та селищних рад затвердили Правила утримання тварин у населених пунктах підконтрольних територій.

Протокольними рішеннями засідань державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях та міськвиконкомах затверджено комплексні плани заходів щодо боротьби зі сказом в районах та містах області на 2018 – 2022 роки, в яких передбачені необхідні заходи згідно з вимогами законодавства, а також переглянуті та внесені зміни та доповнення, направлені на недопущення нових спалахів сказу у тварин. Також посилено контроль за проведенням планових заходів щодо підтримання оптимальної чисельності популяції диких м’ясоїдних тварин.

Як уже повідомлялося на нашому сайті в інформації «В області триває осіння пероральна імунізація м’ясоїдних тварин» (2 жовтня поточного року), з середини жовтня на території Кіровоградщини розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіаційного способу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool