На Кіровоградщині посадовець пропонував підприємцям безперешкодне оформлення митних вантажів

Квітень 08, 2024 | Новини | Переглядів: 279 | Коментарі: 0

Перед судом постане колишній посадовець Держпродспоживслужби.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування за обвинуваченням у зловживанні впливом колишнього керівника підрозділу Південного міжрегіонального Головного управління Держпродспоживслужби (ч.2 ст.369-2 КК України).

За даними слідства службовець тривалий час обіймав вищевказану посаду. У подальшому, коли змінив сферу діяльності, продовжував використовувати здобуті службові зв'язки з корисливою метою. Фігурант справи підшукував підприємців, які звертались щодо оформлення дозвільних документів на вивіз за кордон сировини тваринного походження та пропонував останнім свої послуги. Обвинувачений переконував, що за грошову винагороду «закриватиме» їм питання щодо швидкого та безперешкодного одержання необхідних дозвільних документів. Ці «послуги» оцінив у 30 тис грн щоквартально. Окрім того, ще окремо у 100 доларів США визначено ціну за видачу одного дозвільного сертифіката.

За скоєне обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Досудове розслідування - ДБР, оперативний супровід - УСБУ в області. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool