На Кіровоградщині поліцейські вилучили у браконьєра незаконного улову на понад 11 тисяч гривень

Квітень 28, 2017 | Новини | Переглядів: 736 | Коментарі: 0

Групою реагування патрульної поліції у Світловодському районі вночі був зупинений автомобіль, під керуванням 47-річного чоловіка. У ході огляду транспортного засобу правоохоронці виявили майже півсотні кілограмів свіжої риби, здобутої у незаконний спосіб.

«Як з’ясували поліцейські, зловмисник займався риболовлею за допомогою сіток на Ревівському заливі Кременчуцького водосховища. Втім повернутися додому зі здобиччю чоловіку завадили поліцейські. У правопорушника було вилучено понад 80 штук риби, серед якої лящ, карась, сазан, плітка, судак. Державі завдано збитків на суму 11659 гривень», - повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – до 3 років обмеження волі, із конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Крім того, група реагування патрульної поліції на одній із зупинок міста Світловодськ удень виявила автомобіль, біля якого знаходилися ємності з рибою цінних порід.

На місце події прибула слідчо-оперативна група та працівники рибохорони. У чоловіка вилучили понад 260 штук риби – карася, ляща та плотви. Громадянин пояснив, що її він придбав для власного приготування у невідомої особи.

За цим фактом правоохоронцями розпочато перевірку. Сума завданих збитків державі встановлюється.

За матеріалами Світловодського відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool