На Кіровоградщині поліцейські викрили крадія худоби

Серпень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

Молодий чоловік викрав худобу, яку пенсіонерка із сусіднього села необачно залишила без нагляду на пасовищі. Зловмисник намагався відразу продати бичка заготівельнику з іншої області, однак не зміг цього зробити через пильність односельчан.

За ці дії чоловікові тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.
20 - річний злодій кілька днів слідкував за ділянкою між двох сусідніх сіл, куди місцеві жителі часто приводили худобу на пасовисько. Дочекавшись, коли господарка 1-річного бичка відійде на достатню відстань, молодий чоловік відв’язав тварину і повів у найближчу лісосмугу. Там його вже мав чекати покупець, якому зловмисник збирався продати тварину вдвічі дешевше від її справжньої вартості.
Однак, завершити злочинну оборудку раніше судимому громадянину так і не вдалося. Незважаючи на те, що «пастух» робив вигляд, що він начебто випасає власну худобу, його односельчани, що проходили поруч, звернули увагу, на те, що у господарстві хлопця і його матері не було ані корів, ані інших свійських тварин. Люди почали питати хлопця, що це він робить і чия це худоба. Зрозумівши, що його викрито, підозрюваний втік.
«Пильні односельчани повідомили про свої підозри поліцію, - розповідає т.в.о. начальника Петрівського відділу поліції Віталій Косенко. – На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. За кілька годин поліцейські встановили місцезнаходження чоловіка. Зараз він дає пояснення слідчому».
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строк до трьох років. Триває досудове розслідування. Працівники поліції перевіряють причетність чоловіка до скоєння ще декількох крадіжок худоби, що були вчиненні на території району.

За матеріалами Петрівського відділу поліції
ГУНП в Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool