На Кіровоградщині подорожчали фрукти та овочі

Липень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1054 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у травні 2017р. порівняно з попереднім місяцем становив 101,5%, з початку року – 106,8%.

На споживчому ринку в травні 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 2,7%. Найбільше (на 16,9% та 15,5%) подорожчали фрукти та овочі. На 5,7–0,5% зросли ціни на олію оливкову, м’ясо та м’ясопродукти, інші продукти харчування, морозиво, безалкогольні напої, маргарин, цукор, олію соняшникову, кондитерські вироби з борошна та цукру.

Водночас суттєво (на 13%) знизились ціни на яйця; на 3,4–0,6% подешевшали молоко, продукти переробки зернових, риба та продукти з риби, масло, макаронні вироби, сметана.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 2,9%, у т.ч. тютюнові вироби – на 5,4%, алкогольні напої – на 1,1%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9% відбулося за рахунок підвищення плати за утримання будинків та прибудинкових територій на 10,5%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1% відбулося в основному за рахунок подорожчання палива та мастил на 1,1%, проїзду
в автодорожньому транспорті на 0,4%. Разом з тим відбулося здешевлення перевезень залізничним пасажирським транспортом на 0,7%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool