На Кіровоградщині по програмі «Доступні ліки» виписано 180 тисяч рецептів

Серпень 01, 2017 | Новини | Переглядів: 1452 | Коментарі: 0

За інформацією, директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко, з початку реалізації програми «Доступні ліки» в області було виписано 179 тис. рецептів на отримання ліків для 81 тис. пацієнтів.

Також Олег Рибальченко повідомив, що у програмі «Доступні ліки» беруть участь майже 600 аптечних закладів області. Більшість з них розташовані у містах обласного значення (майже 300 аптек).

– Загалом, на програму «Доступні ліки» у 2017 році передбачене фінансування у розмірі 17,4 млн. грн. Цього буде достатньо, аби до кінця року на 50% збільшити обсяги виписаних рецептів тим пацієнтам, які вже отримують необхідну лікарську допомогу, – зазначив Олег Рибальченко.

Посадовець зазначив, що зі зміною принципу фінансування амбулаторної ланки, пацієнти отримали можливість самостійно обирати та отримувати в аптечній мережі ліки, що їм призначені лікарем. При цьому, майже усі витрати на придбання лікарських засобів відшкодовуватимуться із державного бюджету. – Більшість лікарських засобів пацієнти отримують безкоштовно, або із незначною доплатою, – зазначив посадовець.

Олег Рибальченко також торкнувся питання формування на території області мережі госпітальних округів. – На сьогодні затверджено три госпітальних округи: Західний (загальною чисельністю – 248 тис. осіб), Кропивницький (486 тис. осіб) та Олександрійський (235 тис. осіб). Наразі, триває робота з приводу визначення лікарень інтенсивного лікування І та ІІ рівнів, медичних закладів планового та відновлювального лікування та інших підрозділів, що функціонуватимуть у межах цих госпітальних округів, – підкреслив директор профільного департаменту.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool