На Кіровоградщині підрозділи територіальної оборони проходять бойове злагодження

Липень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1090 | Коментарі: 0

Вчора до Голованівського району прибули командувач Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Попко та голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, що з 29 червня по 8 липня, у рамках всеукраїнських командно-штабних навчань, на території району проходитимуть військову підготовку місцеві загони територіальної оборони, у кількості майже 300 резервістів.

Під час цих навчань відпрацьовуватимуться питання спроможності місцевих органів влади та органів військового управління до формування загону територіальної оборони та підготовки особового складу до виконання покладених на них бойових завдань.
Сергій Попко та Сергій Кузьменко проінспектували базовий табір територіальної оборони, де ознайомилися з умовами побуту та розміщенням особового складу, а також оглянули місця проведення практичних занять зі стрільби, протидиверсійної та інженерної підготовки.

Як відзначив командувач Сухопутних військ Збройних сил України, такі масштабні навчання проводяться у нашій державі вперше. Вони мають на меті забезпечити належну підготовку місцевих загонів територіальної оборони - з метою адекватного реагування на можливі загрози з боку Російської Федерації. За його інформацією, наприкінці серпня цього року держава-агресор планує провести широкомасштабні військові навчання «Захід -2017», під час яких на території Республіки Білорусь та Ростовської області РФ будуть сформовані ударні угруповання чисельністю 60 тисяч чоловік. Враховуючи сумний досвід Грузії, що стала жертвою агресії одразу після проведення аналогічних навчань російської армії у 2008 році, військовим командуванням України були відпрацьовані та впроваджені в дію масштабні навчання загонів територіальної оборони. По їх завершенні, протягом липня-вересня по всій території України відбудуться навчання Збройних сил України.
У рамках військового співробітництва, навчання загонів територіальної оборони у Голованівському районі також відвідали командувач Добровольчих сил охорони краю Литовської Республіки Артурас Ясінскас, та інші представники Литовської спілки стрільців.

За словами Артураса Ясінскаса, у Литві загони територіальної оборони є важливими складовими у системі національної оборони. Добровольчі сили добре оснащені, мають сучасне озброєння і є високомобільними. У цьому контексті, він також високо оцінив рівень військової підготовки українських резервістів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool