На Кіровоградщині підприємець сплатив штраф за продаж неякісної ковбаси

Вересень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 829 | Коментарі: 0

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло звернення від споживача.

Заявник придбав ковбасні вироби у продуктовому магазині та був незадоволений запахом ковбаси. Також чоловік звернув увагу на порушення температурного режиму зберігання харчової продукції, санітарний стан приміщення та обладнання, порушення товарного сусідства.

За зверненням заявника спеціалісти Держпродспоживслужби області проведели позаплановий захід у формі інспектування, під час якого виявили порушення вимог законодавства:

- санітарний стан приміщення та обладнання незадовільний (в закладі продовольчої торгівлі відсутні дезінфікуючі та миючі засоби для обробки технологічного обладнання);

- температурний режим не дотримується (відсутні засоби для вимірювання температури, необхідної для харчових продуктів).

Керуючись Законами України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності України», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та відповідно до вимог Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператору ринку вручено припис щодо вжиття заходів, направлених на усунення порушень вимог чинного законодавства, складено протокол та винесено постанову, відповідно до якої фізичну особу-підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тис. грн.   


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool