На Кіровоградщині перевірятимуть підприємців на дотримання умов карантину

Липень 16, 2020 | Новини | Переглядів: 808 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області сформували обласну робочу групу, яка координуватиме проведення перевірок у розважальних закладах, закладах харчування, магазинах, ринках а також у громадському транспорті на дотримання протиепідемічних і санітарних вимог. До її складу ввійшли представники територіальних органів поліції, податкової служби та Держпродспоживслужби.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА, керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Ігор Кузьмін сьогодні, 16 липня.

Ігор Кузьмін пояснив, що в умовах адаптивного карантину залишається актуальним дотримання санітарних вимог у всіх сферах.
«Добре, коли в суспільстві та бізнесі переважає свідомий і відповідальний підхід. Проте є і ті, хто нехтує правилами санітарної гігієни та, звісно, не дотримується карантинних заходів. Для роботи з такою категорією і вирішили утворити обласну групу», – додав посадовець.
Створити відповідні робочі групи доручили і керівникам РДА на кожній території.

Для проведення більш ефективних рейдів у районах будуть залучатись фахівці з обласної робочої групи. Їх виїзди не будуть афішуватись. Фахівці перевірятимуть, чи дотримуються підприємці протиепідемічних і санітарних норм, чи мають державну ліцензію на проведення діяльності, чи офіційно в них працевлаштовані люди, чи мають дозвіл на реалізацію певних категорій товарів та інше.

Найближчим часом складуть плани проведення перевірок на всій території Кіровоградщини. Їх затверджуватиме керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Ігор Кузьмін і головна санітарна лікарка обласні Надія Оперчук.

Ігор Кузьмін зазначив, що сформовані графіки стануть маршрутною картою, дотримання якої дозволить попередити збільшення випадків захворювань на коронавірус в області і можливе введення жорсткого карантину в осінній період.

Нагадаємо: з початку поширення епідемії на Кіровоградщині лабораторним методом зареєстрували 675 випадків інфікування на COVID-19. Із цієї кількості 595 людей вже одужали, а 33 померли від ускладнень, спричинених хворобою.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool