На Кіровоградщині перевірили розважальні заклади

Лютий 26, 2013 | Новини | Переглядів: 901 | Коментарі: 0

Протягом лютого в області працівниками Управління Держтехногенбезпеки з метою недопущення масштабних пожеж з трагічними наслідками перевірено стан протипожежного захисту будівель та приміщень 89 культурно-видовищних закладів, зокрема 11 нічних клубів, 36 ресторанів та 42 інших розважальних закладів, розташованих на території Кіровоградщини.

Результати перевірок засвідчили, що власники установ дбають не лише про наше дозвілля, а і про нашу безпеку. Розроблено плани усунення протипожежних недоліків. Із працівниками проведено відповідні інструктажі та призначені відповідальні посадові особи за дотримання протипожежного режиму. Приміщення забезпечені інструкціями про заходи пожежної безпеки та планами евакуації людей на випадок пожежі. Керівники та посадові особи підприємств пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Разом з тим протипожежний захист деяких будівель та приміщень культурно-видовищних та розважальних закладів потребує поліпшення. Серед порушень: відсутність пристроїв захисту від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів, непроведення вчасно замірів опору ізоляції електричних мереж, невідповідність вимогам безпеки шляхів евакуації, відсутність протипожежних дверей, вогнезахисного обробляння дерев'яних конструкцій, неналежне забезпечення розважальних закладів сертифікованими вогнегасниками тощо. Більше третини культурно-розважальних закладів області не обладнано установками автоматичної пожежної сигналізації.
Для виправлення ситуації органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в області за невиконання та порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 52 посадових осіб, винесено постанови про застосування запобіжних заходів по 10 будівлях і приміщеннях та 69 дільницях електромережі, які знаходились у пожежозагрозливому стані.
За усуненням виявлених порушень правил пожежної безпеки встановлено контроль з боку органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки.
Управління ДСНС та Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool