На Кіровоградщині перевірено дотримання вимог законодавства про відходи

Жовтень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи реагування щодо усунення виявлених порушень та покращення стану законності у сфері поводження з відходами, насамперед, побутовими.

Прокурорськими перевірками встановлено, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування не використовують надані законодавством повноваження у зазначеній сфері.
Не забезпечується повне збирання, максимально можлива утилізація, своєчасне знешкодження та видалення відходів, унаслідок чого відбувається їх накопичення.
Існуючі 400 місць видалення твердих побутових відходів у більшості не відповідають санітарним та екологічним вимогам, що може призвести до забруднення земель, підземних вод і повітряного басейну.
За результатами перевірок у сфері поводження з відходами органами прокуратури області у поточному році розпочато 4 кримінальних провадження, до відповідальності притягнуто більше 80 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 30 - органів контролю.
Рішеннями судів задоволено 15 позовних заяв прокурорів про зобов'язання органів місцевого самоврядування виготовити спеціальні паспорти місць видалення відходів та правовстановлюючі документи на земельні ділянки, які використовуються для розміщення твердих побутових відходів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool