На Кіровоградщині оштрафували виробника та реалізатора шаурми

Вересень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 764 | Коментарі: 0

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції, масовими випадками харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням страв вуличної їжі, та на виконання доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи від 06 серпня 2018 року, доручення Начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області від 09 серпня 2018 року створено робочі групи (комісії) для проведення комісійних моніторингових обстежень закладів громадського харчування по виготовленню та реалізації вуличної їжі.

Обстеження проводяться фахівцями районних та міських управлінь (відділів) Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області із залученням спеціалістів райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, Національної поліції.

Під час обстежень закладів швидкого харчування у операторів ринку виявлено численні порушення, а саме:

- відсутність супровідних документів на харчову продукцію, які засвідчують її безпеку та якість;

- недотримання температурного режиму при зберіганні та приготуванні харчових продуктів;

- незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;

- миття та дезінфекція не проводяться;

- в кіосках відсутнє водопостачання та водовідведення.

В ході проведення моніторингу деякі заклади призупинили свою діяльність.

За результатами обстежень та з урахуванням оцінки ризику відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Держпродспоживслужба області провела позапланові заходи державного нагляду у формі інспектувань операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання вимог законодавства, внаслідок чого складено протокол та винесено постанову - фізичну особу-підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тис. грн. Деякі оператори ринку отримали приписи щодо вжиття заходів, направлених на усунення порушень вимог чинного законодавства, а деякі - рішення про тимчасове припинення обігу харчових продуктів (виготовлення та реалізації шаурми).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool