На Кіровоградщині обирали кращі команди дружин юних пожежних (ФОТО)

Травень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Немає нічого ціннішого понад людське життя. Саме цією істиною керуються у своїй діяльності працівники Служби порятунку Кіровоградщини.

Тому й приділяють профілактичній роботі максимум уваги, особливо роботі з дітьми. Почесне місце у навчанні молодшого покоління правилам безпеки займає фестиваль дружин юних пожежних. Цей дитячий конкурс проводиться вже понад два десятки років і за цей час виховав декілька поколінь майбутніх рятувальників та прихильників здорового способу життя, оскільки, змагаючись, діти демонструють свої знання безпеки життєдіяльності, змістовно проводять дозвілля й самі стають наставниками для молодших школярів, які приходять до глядацької зали.

17 травня в смт Петрове відбувся зональний етап фестивалю. 12 команд, які перемогли у шкільному та районному етапах фестивалю, виборювали право змагатись за перемогу в обласному етапі. На сцені актової зали Петрівської гімназії свою майстерність, артистизм, знання правил безпеки продемонстрували юні пожежні з міст Олександрії, Світловодська, Знам’янки та Петрівського, Онуфріївського, Олександрійського, Знам'янського, Долинського, Світловодського, Новгородківського, Бобринецького, Компаніївського районів.
Після урочистого відкриття з «Домашнього завдання» розпочалася конкурсна програма. Журі оцінювало наскільки повно учасники розкрили актуальні питання пожежної і техногенної безпеки, художнє оформлення номерів, артистизм та командний підхід до виконання завдання.

Другим конкурсом – «Медичним» - було передбачено відповіді на 10 теоретичних питань та демонстрація навичок надання першої допомоги постраждалому під час виконання практичного завдання одним представником команди за якомога короткий час.
У підсумку ІV місце посіли «Звичайні люди» (ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Світловодськ), третьою стала команда «Полум’я» (ЗОШ І-ІІІ ст. №10 м. Олександрія), на ІІ місці – «Фенікс» (Бобринецька об’єднана територіальна громада), а перемогла команда Долинської гімназії «Viva Victoria». Усі чотири команди, виступи яких були найбільш яскравими, змагатимуться в обласному етапі фестивалю ДЮП. Проте усі учасники отримали заохочення у якості яскравих вражень, спілкування з ровесниками та нових знайомих, а ще переконали глядацьку аудиторію не ставити під загрозу власне життя та дбати про безпеку близьких.

У ДСНС України у Кіровоградській області

Немає нічого ціннішого понад людське життя. Саме цією істиною керуються у своїй діяльності працівники Служби порятунку Кіровоградщини.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool