На Кіровоградщині не очікується значних затоплень заплавних територій внаслідок льодоходу

Лютий 23, 2017 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На початку засідання перший заступник голови облдержадміністрації повідомив, що обласним центром з гідрометеорології за даними снігомірної зйомки проведено розрахунки потенційно можливих притокових об’ємів весняних вод. Відповідно, в басейнах річок області найближчим часом очікується приток води, близький, або навіть нижчий за норму.

Сергій Коваленко зазначив, що проходження водопілля навесні цього року за усіма прогнозами не повинно супроводжуватися значним та повсюдним затопленням заплавних територій.

У той же час, посадовець наголосив на необхідності місцевим органам влади мобілізувати усі наявні ресурси і підготуватися до оперативного реагування у разі ускладнення погодних умов та виникнення можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском льодоходу, повені та паводків.

Про гідрометеорологічну ситуацію щодо формування весняної повені на території області учасників засідання поінформувала начальник обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко.
За її інформацією, цієї весни за величиною максимальних рівнів та витрат води на водопіллях, на річках області очікується середній рівень води. Проте, у разі стрімкого танення снігового покриву, Олена Юрченко не виключила незначне підвищення показників водопілля.
Особливу увагу під час засідання було зосереджено також на питанні забезпечення населення області якісною питною водою.
Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби України в області Олена Черненко повідомила, що на території області із 7 зафіксованих спалахів гострих кишкових інфекцій, по 1 випадку джерелом збудника хвороби могла стати саме неякісна питна вода із криниці.

За її словами, на сьогодні централізованим водопостачанням охоплено майже 80 % населення області. Проте, й у цій сфері не все гаразд, про що свідчить прикрий випадок, що мав місце у с. Мошорине (Знам'янський район), де внаслідок систематичних перебоїв із централізованим водопостачанням відбулося поширення збудника гепатиту А серед місцевого населення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool