На Кіровоградщині нагадали про заборону спалення сухої трави та опалого листя

Квітень 06, 2016 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

Весна – час прибирання. Та в гонитві за чистотою не варто забувати і про безпеку – не лише власну, а й навколишнього середовища. На жаль для Кіровоградщини не рідкість пейзажі згарищ, особливо після жнив та навесні.

Попри те, що палити рослинні залишки заборонено чинним законодавством, ледь не щодня можна почути про пожежі на відкритих територіях – полях, узбіччях, лісосмугах і т.д.. Десь вони випадкові, наприклад, через недопалок, а десь і спеціально влаштовані.

Дим від спалення трави чи листя їдкий, густий та темний. Від нього страждають не лише алергіки, а й звичайні люди. Під час горіння у повітря потрапляють пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і ціла купа шкідливих канцерогенних сполук. Простіше кажучи, такий дим – просто отруйний. Ще не безпечнішим він стає, коли до трави та листя додається сміття, особливо пластик. Але крім забруднення середовища є ще одна небезпека – пожежі. Дуже швидко, особливо у вітряну погоду, вогонь може перекинутися на сусідні ділянки, кущі, дерева, залізничні колії чи навіть будинки. Тоді з маленького багаття утворюється справжня пожежа.

Дорожники розпочали масове прибирання – вздовж доріг рубають поросль, прибирають сміття, «освіжають» автопавільйони. Дуже важливо, щоб у кожній робочій бригаді всі знали про небезпеку й відповідальність при спалення трави, листя чи сміття. Саме тому працівники Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області подбали про інформаційне забезпечення підрядних організацій. Спеціально розроблені тематичні листівки роздали кожному райавтодору та ДЕДам.

У цих пам’ятках коротко описані відповідальність, вплив на навколишнє середовище, ймовірні ризики. Якщо така коротка пам’ятка буде постійно на виду, люди навіть підсвідомо засвоять інформацію.

В той же час звертаємося до всіх учасників дорожнього руху – не викидати на узбіччя сміття, недопалки та пляшки, адже Земля – наш спільний дім, і ми всі разом повинні дбати про здоров’я нашої планети.

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool