На Кіровоградщині надзвичайники відвідали 25 соціальних гуртожитків (ФОТО)

Листопад 08, 2023 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Понад два місці рятувальники разом з працівниками Французької міжнародної гуманітарної організації Acted проводили зустрічі з вимушеними переселенцями з прифронтових та окупованих територій у місцях їх компактного проживання в громадах області

В рамках серії зустрічей з цією особливою категорією громадян надзвичайники відвідали 25 соціальних гуртожитків та поспілкувалися з понад трьома сотнями людей.

У кожного з них своя сумна історія втрат та безнадії, страху та зневіри. Кіровоградщина гостинно прийняла усіх, хто потребував допомоги, аби кожен з них міг назвати її своїм другим домом. Нехай тимчасовим, але безпечним та комфортним.

Допомогти цим людям влаштувати побут з урахуванням вимог безпеки взялися рятувальники. Вони не просто нагадували учасникам правила пожежної безпеки, а й організовували практичні відпрацювання з гасіння умовної пожежі за допомогою вогнегасника. Закликали громадян не ігнорувати норм пожежної безпеки, а в якості аргументів наводили приклади з власного професійного досвіду, коли залишені без нагляду електроприлади чи свічки спричиняли загорання. Активно долучалися до таких заходів і психологи ДСНС, пропонуючи учасникам прості, та разом з тим, дуже ефективні методики та заходи піклування про ментальне здоров’я.

На Кіровоградщині надзвичайники відвідали 25 соціальних гуртожитків

На Кіровоградщині надзвичайники відвідали 25 соціальних гуртожитків

На Кіровоградщині надзвичайники відвідали 25 соціальних гуртожитків

На Кіровоградщині надзвичайники відвідали 25 соціальних гуртожитків

За таким сценарієм пройшов захід і сьогодні, 7 листопада, в смт Смоліне Новоукраїнського району, де у приміщенні соціального гуртожитку надзвичайники провели фінальне заняття з пожежної безпеки в рамках двомісячного марафону.

Працівники Служби порятунку провели усі заплановані зустрічі та ставити фінальну крапку зарано. Адже рятувальників з Acted поєднує давня історія тісної співпраці і попереду чекають нові спільні проєкти, мета яких - безпека громадян та їх захист у надзвичайних ситуаціях.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool