На Кіровоградщині мешканцям постійно нагадують про правила пожежної безпеки

Вересень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Осінь – мінлива пора року, коли спека вдень змінюється прохолодними ночами, тому небезпека виникнення пожеж в екосистемах через високу температуру повітря ще є актуальною, та поряд з цим люди починають готуватись до опалювального сезону, для якого характерні пожежі в оселях через порушення правил експлуатації систем опалювання та печей

Крім того, розпочався сезон грибів, а з ним – загроза отруєнь людей через нехтування правилами безпеки під час «тихого полювання».
Зважаючи на це, рятувальники проводять широку просвітницьку роботу серед громадян, щоб таким чином запобігти виникненню пожеж та інших нещасних випадків у побуті.

13 вересня фахівці Служби порятунку Голованівського, Бобринецького та Компаніївського районів роз’яснювали місцевим мешканцям, яких заходів необхідно вживати щодня, щоб уникнути лиха.

Так, рятувальники радили пильно слідкувати, щоб перед виходом з дому були вимкнені з розеток побутові електроприлади, контролювати стан електропроводки, не допускати, щоб легкозаймисті речі, суміші та сірники були доступні для дітей, не курити в ліжку, не палити сміття та залишки рослинності. Крім того, варто потурбуватись завчасно, щоб опалювальний сезон пройшов без негативних сюрпризів. Вже зараз потрібно перевірити стан опалювальних систем та печей, запросивши для певності фахівців.

Також фахівці Служби порятунку радили громадянам утриматись від збирання дикорослих грибів поблизу автошляхів, промислових підприємств та автозаправок. І взагалі, якщо немає досвіду чи впевненості щодо безпеки грибів, краще їх не збирати.
Крім грибів, випадково можна знайти вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, тому необхідно чітко пам’ятати алгоритм дій у такому випадку.

На завершення розмови рятувальники закликали громадян берегти навколишнє природне середовище і власні оселі від пожеж та роздали листівки застережного змісту.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool