На Кіровоградщині мешканцям нагадали про заборону спалювання сухої трави та сміття

Квітень 01, 2021 | Новини | Переглядів: 622 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення, оскільки під час безпосереднього спілкування з громадянами вдається переконати їх бути обачними й обережними, знати і дотримуватись правил безпеки. Адже лише за таких умов можна уникнути біди на власному подвір’ї.

Із настанням потепління власники приватних домоволодінь, дачних ділянок починають прибирання на подвір’ях та присадибних ділянках, прибудинкових територіях, деякі фермери прибирають залишки торішнього врожаю і всі активно палять сміття, сухі гілки, бур’яни. Таке господарювання не лише шкодить довкіллю, а й може стати причиною масштабної пожежі, коли вогонь знищує житлові й господарчі будівлі, розповсюджується на поруч розташовані лісові масиви. 

1 квітня від необережного поводження з вогнем працівники Управління ДСНС в області разом з волонтерами Червоного Хреста застерігали мешканців села Бережинка Кропивницького району. Громадянам наголосили, що у вітряну погоду не варто взагалі розкладати багаття, тим більше – близько від будівель. Також рятувальники нагадали правила пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, газового обладнання, електричних побутових приладів, про необхідність пильнувати дітей та дбати про їх безпеку.
Крім того, було наголошено, що під час весняно-польових робіт частішають випадки виявлення застарілих боєприпасів. У такій ситуації порадили не зволікаючи повідомляти про небезпечні знахідки за номером «101» та у жодному разі не діставати самостійно із землі, не переносити небезпечний предмет, не кидати у вогонь та не бити по ньому палицею.

У ході роз’яснювальної роботи організатори рейду роздали жителям Бережинки застережні листівки та порекомендували відповідально ставитися до власної безпеки.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool