На Кіровоградщині лісівники провели розширену колегію (фото)

Березень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

У Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 1 березня відбулась колегія, на якій розглянули стан лісонасіннєвої справи та перспективи її розвитку, а також стан підготовки до пожежонебезпечного періоду 2013 року.

Колегія зібрала представників управління, керівників та головних спеціалістів – лісничих, інженерів, бухгалтерів, економістів – усіх лісогосподарських підприємств області.

Про стан лісонасіннєвої справи та перспективи її розвитку доповіла головний спеціаліст сектору лісорозведення Валентина Роздєльська. Вона зазначила, що у минулому році лісгоспи області заготовили майже 80 тонн лісового насіння, з яких понад 68 тонн – основної лісоутворюючої породи Кіровоградщини – дуба всіх видів. Асортимент порід насіння нараховує 45 видів. Такий об’єм заготовленого насіння дає можливість в повному обсязі провести посадкові роботи у цьому році.

Завідувач сектором лісорозведення Лариса Романська доповіла про стан готовності лісгоспів до настання пожежонебезпечного періоду. Вона зазначила, що результати «гарячої» пори у 2012 році демонструють покращення у напрямі захисту лісів від пожеж. Так,  кількість лісових пожеж в минулому році у порівнянні з попереднім зменшилась з 28 до 13 випадків, а  площа зменшилась з 8,3 га до 3,2 га (середня площа пожежі склала 0,25 га).

На лісогосподарських підприємствах Кіровоградщини вже розпочато необхідні підготовчі роботи: лісівники проводять спеціальні семінари та практичні заняття з питань попередження, виявлення та гасіння лісових пожеж із залученням підрозділів УМНС області, приводять у готовність техніку, оснащують транспортні засоби протипожежним обладнанням, доукомплектовують пункти протипожежного інвентарю, створюють запаси паливно-мастильних матеріалів, затверджують оперативно-мобілізаційні плани гасіння великих лісових пожеж, формують бригади для патрулювання лісових масивів та складають графіки постійного чергування.

Начальник управління Наталія Ревенко доповіла про результати роботи лісгоспів за 2 місяці нового господарського року та висловила рекомендації стосовно роботи за основними напрямами. Вона проінформувала присутніх про результати колегії Державного агенства лісових ресурсів України, яка відбулась напередодні, та зазначила, що основними пріоритетами роботи у цьому році є впровадження новітніх технологій у лісогосподарське виробництво: це і електронний облік деревини, і оснащення техніки GPS-навігаторами, а також розширення мережі лісових доріг. Головним же завданням лісівників степової Кіровоградщини є охорона та захист наявних зелених масивів і створення нових – в цьому році планується створити 1400 га лісів.

Насамкінець учасники колегії запевнили, що докладуть максимум зусиль задля того, аби всі роботи не тільки виконувались вчасно та якісно, а ще й розвивали та осучаснювали лісове господарство Кіровоградщини.

На Кіровоградщині лісівники провели розширену колегію (фото)

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool