На Кіровоградщині ліквідовано 7 пожеж сухої трави

Травень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 749 | Коментарі: 0

Суха і тепла погода сприяє збільшенню кількості пожеж торішньої рослинності, сміття на відкритих територіях населених пунктів Кіровоградщини.

Так лише за одну добу 4 травня пожежно-рятувальними підрозділами області було ліквідовано 7 пожеж у екосистемах.

О 12:00 виникла пожежа 1,8 га очерету на відкритій території біля м. Новоукраїнка. До її гасіння залучались 4 чоловіка особового складу, 1 одиниця техніки 19–ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Новоукраїнка та пожежна команда агрофірми «Хлібороб».
О 14:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на ділянці 15 м2 відкритої території у с. Аджамка Кіровоградського району. Пожежу було ліквідовано силами (4 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки) пожежно-рятувального підрозділу 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.
О 14:30 на гасіння пожежі виїжджали 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Бобринець та пожежна команда с Новоградівка. Горіла суха трава на ділянці 2 га біля с. Федіївка Бобринецького району.
О 16:00 виникла пожежа 3000 м2 сухої трави на відкритій території за межами смт Петрове. До її гасіння залучались 4 чоловіка особового складу та 1 одиниця техніки 32–ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Петрове.
О 19:08 пожежа трапилась на відкритій території поблизу смт Пантаївка. Зайнялось 80 м2 сухої трави. Пожежа була ліквідована рятувальниками 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Олександрія.
Пожежу 2 га сухої трави на відкритій території с. Третє Устинівського району загасили вогнеборці 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Устинівка.
О 19:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави та сміття площею 100 м2 на відкритій території на вул. Калова у м. Знам’янка. Пожежу ліквідовано силами 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини, від якої залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Шановні громадяни! Не треба бути фахівцем, аби збагнути, наскільки загрозливим є збіг кількох факторів: відсутність дощу, сильний вітер, суха трава. За таких умов навіть необережно викинутий у придорожні бур’яни сірник, недопалок чи скляна тара можуть стати причиною великого лиха. З сухої трави вогонь може перекинутися на сухостій, а потім охопити найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси), господарські споруди (гаражі, сараї, прибудови, флігелі тощо) та житлові будинки. Управління ДСНС в області закликає дотримуватись правил пожежної безпеки. Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу: загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool