На Кіровоградщині кількість послуг, що надають ЦНАПи, збільшиться

Жовтень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

Про це під час семінару «Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг» повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев.

Варто зазначити, що це вже третій за рахунком семінар з питань покращення роботи ЦНАП, що проходить на Кіровоградщині за підтримки обласної державної адміністрації, представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні та Центру політико-правових реформ.

У роботі семінару взяли участь працівники центрів надання адміністративних послуг, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Андрій Коломійцев відзначив, що у сфері надання адміністративних послуг є питання, що потребують вирішення. – Ми повинні подбати не лише про створення належних умов для працівників центрів, а забезпечити нову якість надання адміністративних послуг громадянам та бізнесу, – наголосив він.

Посадовець нагадав, що 11 жовтня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо розширення переліку послуг, що надаватимуть у центрах. Зокрема, громадяни зможуть здійснювати державну реєстрацію, перереєстрацію та зняття з обліку транспортних засобів, отримувати посвідчення водія за погодженням Міністерства внутрішніх справ України, реєструвати акти цивільного стану за погодженням Міністерства юстиції України, отримувати дозволи на застосування праці іноземців, та низку інших послуг соціальної сфери. Загалом, ЦНАП на сьогодні рекомендовано до надання громадянам 106 видів адміністративних послуг.

Окрім того, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України опрацьовується питання щодо запровадження єдиного стандарту надання адміністративних послуг. Це означає, що суттєво скоротиться час для обслуговування громадян.

Учасники семінару обговорили низку актуальних питань, що стосуються вдосконалення роботи ЦНАП, зокрема, розширення переліку адміністративних послуг, шляхом передачі повноважень з державної реєстрації місця проживання, надання паспортних послуг та інтеграції у ЦНАП соціальних послуг.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool