На Кіровоградщині гуртожитки державної власності передадуть територіальним громадам

Грудень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 796 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласної комісії із розв’язання проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло.

Основне питання, що розглянули члени комісії, – здійснення передачі у комунальну власність гуртожитків, які перебувають у державній власності та які включено до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації та корпоратизації.

За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольги Довжук, відповідний Закон України передбачає, що гуртожитки, побудовані в радянські часи за державні кошти, повинні передати на баланс територіальних громад. Гуртожитки державної власності передаватимуться на безкомпенсаційній основі, а от власники товариств отримають компенсаційні виплати. Після передачі цих будівель їх мешканці (які мають ордери) зможуть приватизувати кімнати. Проте, дія цього Закону не поширюється на гуртожитки військових частин та інших силових відомств, прикордонної служби та спецслужби транспорту.

Директор профільного департаменту повідомила, що сьогодні в області є 64 гуртожитки, де проживає понад 1,5 тисячі осіб. 9 з цих гуртожитків перебувають у державній власності, 14 такі, що увійшли до статутних капіталів товариств у процесі приватизації та корпоратизації, ще 39 у власності територіальних громад, а у 2 створено ОСББ. Найбільше гуртожитків, що підлягають передачі у комунальну власність, розташовано в обласному центрі. Ольга Довжук зазначила, що по кожному з них представники органів місцевого самоврядування проводитимуть індивідуальні переговори з власниками товариств.

Під час засідання комісії також було розглянуто проблемні питання двох колишніх гуртожитків: щодо передачі регіональним відділенням Фонду Держмайна України в управління ОСББ колишнього гуртожитку по вулиці І.Похитонова, 14-А та щодо передачі у комунальну власність гуртожитку по проспекту Унверситетський, 21 міста Кропивницький.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool