На Кіровоградщині громадяни вже здали до поліції понад 80 одиниць зброї

Березень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 810 | Коментарі: 0

Такі попередні результати проведення на території області місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, який триватиме до 31 березня.

Загалом жителі здали до органів поліції 85 одиниць зброї, з яких 83 - мисливські гладкоствольні рушниці, один нарізний карабін та мисливський ніж. Також було добровільно здано гранату часів Другої світової війни та більше 80 набоїв до різних видів зброї.

Так, мешканець Знам’янського району добровільно здав до відділу поліції кількадесят набоїв до зброї армійських зразків калібру 7,62 мм, гранату та металевий предмет округлої форми, схожий на магазин барабанного типу до зброї армійських зразків.

За словами громадянина, боєприпаси він знайшов на присадибній ділянці та зберігав за місцем свого проживання як знахідку, що має історичну цінність. У зв’язку з добровільною здачею чоловік звільняється від кримінальної відповідальності за зберігання заборонених предметів.

Правоохоронці нагадують, що згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами управління превентивної діяльності ГУНП в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool