На Кіровоградщині громадянам роз’яснили основні правила пожежної безпеки

Вересень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 677 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини постійно проводять роз’яснювальну роботу серед жителів області щодо дотримання правил безпеки у побуті. 

Це питання набуває особливої гостроти напередодні опалювального сезону, коли зростає ймовірність виникнення пожеж у житловому секторі.

19 вересня фахівці районних підрозділів Управління ДСНС в області провели профілактичне відпрацювання житлових секторів м. Гайворон та смт Добровеличківка.

Рятувальники розповіли громадянам про основні причини виникнення пожеж – це порушення правил пожежної безпеки при користуванні газовими та електроприладами, пічним опаленням, необережність під час паління. Відповідно, нагадали мешканцям райцентрів і як запобігти пожежам під час опалювального сезону: провести ремонт печей та груб, потрусити сажу, підготувати газове обладнання, перевірити вентиляційні канали, прослідкувати за справністю електромережі. Електрообігрівачі варто купувати лише у магазинах, де є відповідні сертифікати якості на товар, ні в якому разі не користуватись несправними приладами, а їх ремонт варто довірити спеціалістам. Мешканці райцентрів уважно поставилися до порад працівників Служби порятунку, оскільки погоджуються, що добрий господар має дбати про збереження домівки від пожеж.

На завершення розмови рятувальники надали громадянам застережні листівки та пояснили, як поводитися у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів або боєприпасів часів Другої світової війни. Зважаючи на необхідність проведення подібної попереджувальної роботи, фахівці пожежно-рятувальної служби і в подальшому будуть відпрацьовувати житлові сектори населених пунктів області.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool