На Кіровоградщині громадян закликають дотримуватись правил пожежної безпеки

Лютий 26, 2018 | Новини | Переглядів: 861 | Коментарі: 0

Оскільки обігрів житла передбачає використання електроприладів, газового обладнання та печей і груб, особливої актуальності набуває питання пожежної безпеки в оселях. 

Щоб не сталося лиха, усе це обладнання повинно бути заводського виробництва із сертифікатом якості, справним та використовуватись за призначення з суворим дотриманням правил експлуатації.

Тож у власників приватного житла клопотів вистачає. Фахівці пожежно-рятувальної служби області у цей час проводять посилену роз’яснювальну роботу, нагадують телефони екстреної допомоги, розповсюджують друковані пам’ятки з правилами пожежної безпеки.

26 лютого працівники районних підрозділів Служби порятунку провели відпрацювання житлових секторів села Аджамка Кіровоградського району та міста Новоукраїнка. Учасники відпрацювання заходили до помешкань громадян, радили, як за правилами пожежної безпеки потрібно використовувати груби, газове обладнання та електроприлади, пояснювали, як поводитись, щоб джерело тепла не стало осередком виникнення пожежі, нагадували про своєчасну перевірку та очистку димоходів і витяжок, розповідали про ознаки отруєння чадним газом та прийоми домедичної допомоги травмованим на пожежі.

Сьогодні все менше залишається будинків з пічним опаленням. Натомість в оселі приходить блакитне паливо. Проте незалежно від способу обігріву, важливо дуже ретельно слідкувати за безпекою.
Закликаємо усіх мешканців області сумлінно дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті, бути обережними, обігріваючи свої домівки. Користуйтеся лише сертифікованими газовими колонками та електронагрівальними приладами. Уважно стежте за справністю печей.

Обережність з вогнем допоможе уникнути лиха у вашому домі.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool