На Кіровоградщині двоє зловмисників протягом доби скоїли угон транспортного засобу та крадіжку

Квітень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

За попередніми даними, громадяни, після спільного вживання алкоголю, проникли до домоволодіння пенсіонера та викотили з гаража старенький легковий автомобіль марки ІЖ, а в господарстві 80-річної сусідки потерпілого «розжилися» на бензопилу.

Потерпілі помітили, що на їх обійстях «хазяйнували» сторонні, лише на ранок. Із заявами про скоєні злочини люди звернулися до Вільшанського відділення поліції. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, а невдовзі на околиці села було виявлено покинутим транспортний засіб дідуся – з порожнім бензобаком та розкуроченим акумулятором.

«Поліцейські швидко зорієнтувалися в ситуації, а за кілька годин змогли встановити особи підозрюваних та їх місцезнаходження. Злодіями виявилися двоє чоловіків, 24 та 27 років. Обидва неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини», - розповідає начальник Вільшанського відділення поліції Володимир Говгаленко.

За інформацією оперативників, в ніч, коли було скоєно угон та крадіжку, зловмисники напідпитку прогулювалися селом. Дорогою натрапили на обійстя пенсіонера, а щоб господар ненароком не вийшов на вулицю, замотали двері в його хатину дротом. Вже після цього, викотили транспортний засіб на вулицю, маючи намір дістатися до сусіднього району, де мешкав один з товаришів. Та прогулянка заміськими дорогами виявилася надскладною для старого легковика. На початку в «Москвича» вийшов з ладу акумулятор. На його місце один із зловмисників приніс та встановив свій. Але і й після цього поїздка не вдалася. Транспортний засіб знову спинився, потрапивши у вибоїну на дорозі.

Відмовившись від поїздки, молодики, забрали свій акумулятор, повернулись до села, та вже дорогою зайшли на подвір’я іншої місцевої жительки та викрали господарський інструмент. Продати крадене, як планували раніше, злодії не встигли. Обох із чужим майном зафіксували камери відеоспостереження, встановлені в одному з господарств. Тож, вже наступного дня, додому до підозрюваних прибули поліцейські.

На цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч.3 ст. 185 ККУ «Крадіжка».

За скоєне особам нині загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна. Поліцейські перевіряють їх на причетність до скоєння інших майнових злочинів.

За матеріалами Вільшанського відділення поліції
Кіровоградської області  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool