На Кіровоградщині двоє місцевих жителів вирощували нарковмісні рослини

Серпень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 904 | Коментарі: 0

На своєму городі 42-річний житель Петрівського району, замість овочів, дбайливо доглядав близько семи десятків рослини, схожих на коноплю.

Інший житель району також культивував заборонені рослини на присадибній ділянці, маскуючи їх між рядками кукурудзи.

За такі дії особам загрожує покарання у вигляді чималого штрафу або обмеження волі на строк до трьох років.
Зловмисник, сподіваючись, що через високий паркан, яким огороджено територія його домоволодіння, ніхто не побачить, що він вирощує на своєму городі, насадив заборонені рослини. Весь цей час доглядав їх, поливаючи та прополюючи. Врешті «городина» досягла неабиякого зросту. А от зібрати «урожай» йому вже завадили поліцейські.
«Крім того, під час санкціонованого обшуку у господарському приміщенні правоохоронці виявили кілька ємностей та паперових пакунків з подрібненою речовиною рослинного походження, схожою на наркотичну, - розповідає т.в.о. начальника Петрівського відділення поліції Віталій Косенко. - Виявлені нарковмісні рослини вилучено та направлено на дослідження».
Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч.1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу, обмеження волі або позбавлення волі на строк до трьох років.
Більше трьох десятків кущів конопель працівники Петрівського відділення поліції виявили та вилучили на присадибній ділянці 45-річного жителя іншого села. Чоловік, який проживає разом з літньою матір’ю, вирощував заборонені рослини, намагався приховати їх, обсадивши кукурудзою.
Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

За матеріалами Петрівського ВП ГУНП в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool